Kérdése van?
06309628617
Kategóriák
Kategóriák
Kérdése van?
06309628617
Keresés
Profil
Kosár
-
Kategóriák
Akciók
Élelmiszer
Mentes élelmiszerek
Paleolit termékek
Étrend-kiegészítő
BIO termékek
Kozmetikum
Gyógynövény
Vitaminok, étrend-kiegészítők
Higiénia
Tisztítószer
Könyvek, magazinok
Marketplace termékek
Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
699
Ft
Kosárba
Sütés-főzés segédanyagok
Élelmiszer
Tartós élelmiszerek
Sütés-főzés segédanyagok
Előző termék
Következő termék
Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
Cikkszám:
BJ94816
Raktáron
3 db
699
Ft
Egységár:
14
Ft/g
50
Szállítási idő
:
1-3 munkanap
Szállítási díj
:
990 Ft -tól
Szállítási partnerünk
:
MPL
Fizetési mód
:
Utánvét, Bankkártya, Előre utalás
További adatok
Kosárba
Spájzold be! szárított kovászpor 50 g
Részletek
Összehasonlítás
Nyomtat
Részletek
Adatok
Részletek
Spájzold Be! Szárított kovászpor 50 g Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér •Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag •Elősegíti a helyes savfok beállítását •Aromás kenyér ízt kölcsönöz •Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat Hosszú kelesztéshez ajánljuk! A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH ) akadályozza meg a káros bacik elszaporodását. A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában. Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10 db 500 g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától! Adagolása lisztsúlyra számítva: 1% A Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150 g lisztet, 150 g 28 °C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75 g liszttel és 75 g 28 °C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik. Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja. Összetevők: Búzaliszt, tejsav Allergének: glutén Nyomokban tartalmazhat: szójaszármazék, mustár, csillagfürt Átlagos tápérték 100 g termékbenEnergia1394 kJ / 329 kcal, Zsír2,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,7 g, Szénhidrát 51,4 g, amelyből cukrok 1,2 g, Rost 9,0 g, Fehérje 10,8 g, Só <0,01 g
Adatok
Listaár
:
583 HUF
Gyártó
:
Spájzold Be!
EAN
:
2018061647
Tömeg:
55 g/db
Hasonló termékek
Árukereső.hu
Akciók
Élelmiszer
Mentes élelmiszerek
Paleolit termékek
Étrend-kiegészítő
BIO termékek
Kozmetikum
Gyógynövény
Vitaminok, étrend-kiegészítők
Higiénia
Tisztítószer
Könyvek, magazinok
Marketplace termékek
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Kategóriák
Profil
Kosár
0
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Rendben